Keresés

Jégmotorosok Hétben

Jégmotorosok HétbenA januári hideg időjárásnak köszönhetően 2016-ban is jégre mentek a salakmotorosok Hétben. A helyi horgásztó befagyott felszínén a településen már jól ismert Mészáros László és csapata rótta a köröket. A látványos programnak turizmusélénkítő hatása is van.

Bővebben...

Bőrműves tanfolyam a Művésztanyán

Bőrműves tanfolyam a MűvésztanyánÚj mesterséggel és új tagokkal bővült a Művésztanya. Egy több hetes tanfolyam keretében bőrművességet tanulhattak az érdeklődők a királdi „műhelyben”. Az EMMI által támogatott képzésen Lukovszky Ilona népi iparművész adott hasznos tanácsokat a programon résztvevőknek.

Bővebben...

Holdudvarban – Városok vidéke

Holdudvarban – Városok vidékeBorsodnádasdon kezdődött meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat által szervezett három állomásos konferenciasorozat, amely a városok és vidékük együttműködési lehetőségein volt hivatott segíteni. Az egész napos fórumon a Miniszterelnökség, a Nemzetgazdasági Minisztérium felelős vezetői és helyi politikusok adtak tájékoztatást, segítséget a közös munkához.

Bővebben...

A vidék Magyarországának élő lelkiismeretei

A vidék Magyarországának élő lelkiismereteiElső országos találkozójukat tartották a falu- ás tanyagondnoki szolgálat tagjai Jósvafőn. A huszonöt éves tapasztalatok megbeszélésén túl műhelymunkákkal, trénerekkel és kerekasztal beszélgetésekkel dolgozták fel a mai kor problémáit. A rendezvény házigazdája Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Tanya- és Falugondnok Egyesületének elnöke Jaskó Péter úgy fogalmazott, a több mint két évtizedes múlttal rendelkező szolgálat mára bebizonyította létjogosultságát.

Bővebben...

Nyílt nap a Művésztanyán

Nyílt nap a MűvésztanyánNyílt napot tartott a királdi Művésztanya. A barkó hagyományokat ápoló lelkes kis csoport számtalan országos vásáron állította már fel standját, szűkebb hazájukban azonban most először mutatták meg a nagyközönségnek mindazon termékeket, amelyeket az elmúlt másfél évben készítettek műhelyükben.

Bővebben...

Szoboravatás Farkaslyukban

Szoboravatás FarkaslyukbanSzent Borbála tiszteletére avattak szobrot Farkaslyukban. A bányászok, kohászok védőszentjének alakját Kiss István egri fafaragó művész jelenítette meg. Az alkotás elkészítését a Farkaslyuki Bányászhagyományokért Egyesület kezdeményezte és Mischinger Ferenc római katolikus plébános áldotta meg.

Bővebben...

Motoros találkozó

Motoros találkozóTizedik alkalommal rendezte meg országos találkozóját az Easy Wanderers Motoros Baráti Kör. A háromnapos rendezvénynek több mint kétszáz résztvevője volt. Az arlói Suvadás Ligetbe már visszatérő vendégnek számítanak a motorosok, akik a baráti beszélgetések mellett koncertekkel múlatták az időt.

Bővebben...

Digitális lesz az Erőmű

Digitális lesz az ErőműVasgyárból Kultúrgyár – a szlogen az elmúlt esztendőkben számtalan módon eljutott az ózdiakhoz és az Ózd térségében élőkhöz. Az év elejétől pedig már a beruházás első jelei is látszanak, jelenleg a kivitelező az egykori erőmű épületét alakítja át. Az Olvasó és a szintén felújítás alatt álló múzeum mellett elsétálva ezt bárki láthatja.

Bővebben...

Gömör Expo Putnokon

Gömör Expo PutnokonTizenhetedik alkalommal rendezték meg Putnokon a Gömör Expót. A rendezvény ma már nem csupán egy háromnapos vásár szerepét tölti be a térséget, hanem jó lehetőséget teremt a gazdasági együttműködésre is. A programnak ezúttal is több kísérőrendezvénye van.

Bővebben...

Ünnepi közgyűlés Putnokon

Ünnepi közgyűlés PutnokonNemzeti ünnepünk alkalmából a putnoki Belvárosi Művelődési Központban tartotta meg Putnok Város Önkormányzatával közös ünnepi közgyűlését a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat. Az észak-borsodi település második ízben adott otthont a rendezvénynek, amelyen dr. Eszenyi Géza, az ózdi Almási Balogh Pál Kórház főigazgatója több évtizedes, egészségügyben végzett munkájának elismeréséül Rákóczi láncot vehetett át Riz Gábortól.

Bővebben...

Partnereink

Új Magyarország Vidékfejlesztési Program

Észak-Borsodi Leader Unió Egyesület

Észak-Borsodi Leader Unió Egyesület

Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal

„Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap:
a vidéki területekbe beruházó Európa”

Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat

Darányi Ignác Terv

Európai Unió

http://leader.lap.hu/