Keresés

PISA-felmérés

PISA-felmérésAz EU-ban némileg javult a diákok teljesítménye a természettudományok és az olvasás terén, a matematikában elért eredmények azonban gyengék – derül ki a most kiadott PISA-felmérés eredményeiből. A 15 éves diákok matematikai, természettudományos és szövegértési kompetenciáit vizsgáló legújabb OECD-felmérés az uniós tagállamok teljesítménye tekintetében vegyes képet mutat. EU-szerte jelentős a lemaradás matematikából, biztatóbb viszont a helyzet a természettudományok és a szövegértés területén: úgy tűnik, Európa jó úton halad azon célkitűzése felé, hogy 2020-ra 15% alá szorítsa a gyengén teljesítők arányát.

Bővebben...

Európai Örökség Napok

Európai Örökség NapokSzeptemberben 50 országban több millió ember léphet be ingyenesen több ezer, ritkán megnyitott történelmi és kulturális helyszínre az éves Európai Örökség Napok keretében, amely az Európai Bizottság és az Európa Tanács közös kezdeményezése.

 

Bővebben...

Hódít a wifi Európában

Hódít a wifi EurópábanAz Európai Bizottság új tanulmánya megállapítja, hogy a vezeték nélküli internet népszerűsége rohamléptékben nő az európaiak körében, és ez a trend a jövőben várhatóan töretlenül folytatódni fog. 2012-ben az EU-ban a vezeték nélküli összes adatforgalom 71%-át wifikapcsolattal rendelkező okostelefonok és táblagépek generálták, és ez az arány 2016-ra várhatóan 78%-ra fog nőni.

Bővebben...

400 millió euró 287 fiatal kutatónak

400 millió euró 287 fiatal kutatónakAz Európai Kutatási Tanács kiválasztotta azt a 287 kiváló pályakezdő tudóst, akit támogatásban részesít a „Starting Grants” (indító támogatások) elnevezésű pályázat keretében. A „Starting Grants” alkalmat teremt a legígéretesebb tehetségek számára, hogy megvalósítsák elképzeléseiket az úttörő jellegű tudományos alapkutatások terén – adta hírül az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete.

Bővebben...

Eurobarométer felmérés: optimistább jövőkép

Eurobarométer felmérés: optimistább jövőképA legutóbbi Eurobarométer felmérés szerint az Európai Unióban tízből hat polgár „érzi magát az Európai Unió polgárának”, és szeretne többet megtudni az őt megillető jogokról, ugyanakkor azonban a megkérdezetteknek kevesebb mint fele (46%-a) tudja csak, melyek ezek a jogok. Ezek az eredmények most különösen aktuálisak, mivel 2013 a polgárok európai éve, melyet az EU azért hirdetett meg, hogy javítsa az európai polgárok tájékozottságát az őket megillető jogokkal kapcsolatban – olvasható az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete által kiadott sajtóközleményben.

Bővebben...

Lassan nyílnak a 4G mobil szélessávú frekvenciasávok

Lassan nyílnak a 4G mobil szélessávú frekvenciasávokA tagállamok újonnan bizonyítékát adták annak, miért van szükség a rádiófrekvencia-kiosztás fokozott összehangolására az Európai Unióban. A tagállamok fele különleges okokra hivatkozva a 800 MHz-es frekvenciasáv felszabadításának elhalasztását kérte, miután a közös megegyezéssel rögzített 2013. január 1-jei határidőre nem tudták biztosítani a sávot a vezeték nélküli szélessávú szolgáltatások számára – olvasható az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének sajtóközleményében.

Bővebben...

Csobbanj Európával!

Csobbanj Európával!Az EU magyarországi tájékoztató irodái az idén nyáron a strandokon is nyitva állnak az érdeklődők előtt. 2013. június 16. és augusztus 25. között 38 fürdőhelyen fordul meg a Europe Direct-hálózat roadshow-ja, amely a minden megyében elérhető uniós tájékoztatási szolgáltatásokra is fel kívánja hívni a nyaralók figyelmét.

Bővebben...

Partnereink

Új Magyarország Vidékfejlesztési Program

Észak-Borsodi Leader Unió Egyesület

Észak-Borsodi Leader Unió Egyesület

Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal

„Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap:
a vidéki területekbe beruházó Európa”

Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat

Darányi Ignác Terv

Európai Unió

http://leader.lap.hu/